, ,

4 sunne middager for deg som ønsker å ligge i kaloriunderskudd

Ovnsbakt torsk med grønne bønner og sitronpoteter

Kalorier: ca. 410 kcal

Ingredienser

  • 150 g torskefilet (120 kcal)
  • 150 g poteter (110 kcal)
  • 100 g grønne bønner (30 kcal)
  • 1 ts olivenolje (40 kcal)
  • 1 fedd hvitløk (5 kcal)
  • ½ sitron (10 kcal)
  • 1 ss frisk persille (5 kcal)
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C.
  2. Skjær potetene i båter, vend i ½ ts olje, salt, pepper og litt sitronsaft. Stek på bakepapir i ca. 20 min.
  3. Legg torsken i en ildfast form, krydre med salt, pepper, hvitløk og noen sitronskiver. Stek i ca. 12–15 min.
  4. Kok grønne bønner lett (3–4 min) og vend i resten av olivenoljen.
  5. Server torsken med sitronpoteter og grønne bønner, topp med persille.

Kalkunburger med grillet mais og salat

Kalorier: ca. 440 kcal

Ingredienser

  • 120 g kalkunkjøttdeig (130 kcal)
  • 1 grovt burgerbrød (160 kcal)
  • 100 g maiskolbe (90 kcal)
  • 30 g salatblader (5 kcal)
  • 30 g tomat (5 kcal)
  • 20 g rødløk (10 kcal)
  • 1 ts lett majones (40 kcal)

Fremgangsmåte

  1. Form kjøttdeigen til en burger, krydre med salt og pepper, og stek til gjennomstekt.
  2. Grill eller stek maiskolben til den får litt farge. Skjær av maiskornene.
  3. Rist burgerbrødet lett.
  4. Monter burgeren med salat, tomat, rødløk, burger og en klatt lett majones.
  5. Server med grillet mais ved siden av.

Byggrynsrisotto med sopp og spinat

Kalorier: ca. 400 kcal

Ingredienser

  • 60 g byggryn, ukokt (210 kcal)
  • 100 g aromasopp eller sjampinjong (25 kcal)
  • 50 g babyspinat (15 kcal)
  • 40 g gul løk (15 kcal)
  • 1 ts olivenolje (40 kcal)
  • 1 fedd hvitløk (5 kcal)
  • 15 g revet parmesan (60 kcal)
  • 2 dl grønnsaksbuljong (ca. 0 kcal)
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Kok byggryn i lettsaltet vann til de er nesten møre (ca. 20 min).
  2. Surr løk og hvitløk i olivenolje til blankt. Tilsett sopp og stek til den får farge.
  3. Vend inn ferdigkokte byggryn og spe med grønnsaksbuljong litt etter litt.
  4. Rør inn spinat og parmesan rett før servering.
  5. Smak til med salt og pepper.

Vegetarisk linsegryte med aubergine og tomat

Kalorier: ca. 390 kcal

Ingredienser

  • 80 g røde linser (280 kcal)
  • 150 g aubergine (40 kcal)
  • 100 g hakkede tomater (20 kcal)
  • 50 g gulrot (20 kcal)
  • 50 g løk (20 kcal)
  • 1 ts olivenolje (40 kcal)
  • 1 ts spisskummen, ½ ts chili, salt og pepper
  • Frisk persille eller koriander til topping

Fremgangsmåte

  1. Skyll linsene godt.
  2. Surr løk, gulrot og aubergine i olje til mykt.
  3. Tilsett hakkede tomater, linsene og ca. 2 dl vann. Krydre med spisskummen, chili, salt og pepper.
  4. La småkoke i 15–20 minutter til linsene er møre. Spe evt. med mer vann.
  5. Topp med frisk persille/koriander før servering.